Які існують психологи?

Які існують психологи?

Існує багато галузей, на яких може спеціалізуватися психолог, наприклад, практична психологія, клінічна психологія, психологія розвитку, психологія впливу тощо. Кожна галузь сконцентрована на різних цілях та сферах життя людини.

У широкому розумінні практичний психолог — це будь-який фахівець, який застосовує психологічні методики на практиці. Основна функція практичного психолога полягає у наданні психологічної допомоги людям, які її потребують.

Клінічний психолог забезпечує підтримку та догляд за людьми з проблемами психічного здоров'я та поведінки. Він також допомагає справлятися з психологічними симптомами (невпевненість у собі, почуття безвиході), спричиненими іншими проблемами зі здоров'ям (еректильною дисфункцією, коронавірусом, онкопатологією).

Психолог стосунків допомагає конструктивно обговорити проблеми та налагодити взаємини в парі. Психолог впливу працює з тим, як людина інтерпретує ситуації, та впливом цих інтерпретацій на людську поведінку, почуття та емоції.

Як вибрати психолога?

Основний критерій, який допоможе вибрати психолога, — це дотримання професійної етики. Психолог не повинен давати оцінок вашим діям і почуттям чи критикувати їх. Він також не порушує межі людини, не нав'язує допомоги та не дає порад, як правильно жити.

Обов'язково запитайте психолога про освіту та досвід розв’язання проблем, подібних до ваших. Також уточніть у фахівця, які методи він застосовує у роботі, — професіонал зможе описати їхню суть коротко і зрозуміло, без складної термінології.

Під час вибору психолога також орієнтуйтесь на власні відчуття. Спілкування має бути комфортним і легким. Якщо у розмові відчувається напруження, краще пошукати іншого фахівця.

Важливо: стики гіпсокартонних листів необхідно проклеїти серпянкой - стрічкою з клейкою основою, яка запобігає появі тріщин на зашпакльованої поверхні.

Найважливіше! Не дозволяйте виконувати подібні ремонтні роботи любителям, які не мають досвіду в даних роботах, інакше монтаж буде виконаний неякісно. Уважно перевіряйте, як виконуються роботи, перевіряючи кожен момент поетапно. Якщо ж Ви робите ремонт самі, дотримуйтесь інструкції, шукайте інформацію і спілкуйтеся з досвідченими людьми.

Зворотний дзвінок
Viber
Telegram
Facebook
Instagram

Зворотній зв`язок